top of page

Allt du behöver veta för att komma igång med Spring Power Walk

Updated: May 23, 2022

Därför är powerwalken bra för din hälsa och ditt entreprenörskap.

Se till att stärka ditt immunförsvar, känna dig frisk och återupplivad.

Det finns många anledningar att börja powerwalka i vår! Vi visar dig hur och varför...Power Walking är ett effektivt och skonsamt sätt att komma igång med vårträningen, för att komma i form, förbättra ditt hjärta, din allmänna hälsa, öka ditt mentala välbefinnande och bli friskare. Det är ett bra sätt att komma ut ur huset om du arbetar hemifrån eller har varit isolerad de senaste månaderna. Det är en stor positivitetsboost under 2022 vi lever i idag.


Power Walking har visat sig minska risken för diabetes, högt blodtryck och vissa cancerformer. Dessutom är denna träningsform skonsammare för kroppen än jogging.Så här får du ut det mesta av din hälsosamma Power Walk!


  1. Skaffa rätt utrustning, skor med bra fotvalvsstöd och platt sula. Du kan även ha piedestaler som ger stöd och hjälper till med armrörelser.

  2. Bär funktionella kläder som är bekväma och anpassade efter vädret. Hur du mår och hur du mår är det viktigaste.

  3. Böj armarna i ungefär 90 graders vinkel. Flytta armarna mjukt upp och bakåt så att den motsatta armen och benet rör sig framåt samtidigt.

  4. Håll rätt hållning med ögonen framåt, axlarna bakåt och huvudet upprätt. Engagera dina kärnmuskler genom att dra in magen.

  5. Var synlig och gå säkert från trafiken. Det är viktigt att du använder reflextejp eller kläder i mörker eller har en ficklampa eller pannlampa.

  6. Du kan också blanda powerwalk med klättring av kullar i skogarna. Tänk sedan på tempot och terrängen då din säkerhet är viktigast.

  7. Känn på terrängen för att undvika att falla. Håll utkik för att lägga märke till ojämn terräng som trottoarer, trädrötter, stenar och andra hinder.

  8. Börja i den takt som känns bekväm för dig och höj sedan din puls. För varje Power Walk kommer du att känna dig mer bekväm.Hälsoeffekter av Power Walk
1. Friskare hjärna och bättre minne


Snabb gång gör att nya hjärnceller bildas och att hjärnans olika centra blir bättre på att kommunicera med varandra. Du får bättre minne, ökar kreativiteten även på sikt. Studier visar att kreativiteten ökar med 60% om du går jämfört med att sitta still.


2. Hjärtat blir starkare och friskare


Du stimulerar cirkulationssystemet och musklerna så att både blodtrycket och kolesterolnivåerna sjunker. Hjärtat blir därmed starkare, friskare och kan hålla en mängd fruktade hjärt- och kärlsjukdomar flytande.

3. Förbättrar din mentala hälsa


Snabba promenader har kraftfulla effekter på din mentala funktion. Snabb gång förbättrar ångest, depression och självkänsla eftersom viktiga endorfiner släpps ut i blodomloppet. Hjärnans kemi förändras vilket hjälper dig att känna livsglädje igen. Dagsljus och frisk luft har också visat sig höja humöret. De som går flera gånger i veckan blir helt enkelt gladare.


4. Stärker skelettet


Kroppen stimuleras så att skelettet blir ännu starkare. Att gå fyra timmar i veckan minskar risken för höftfraktur med 41 procent bland kvinnor i klimakteriet. Att gå i kuperad terräng och utför är mest effektivt.


5. Ledningar blir smidigare


En timme om dagen med måttlig intensitet träning, som att gå, förhindrar funktionshinder för personer som har symtom på ledproblem i nedre extremiteter. Att gå är också mer skonsamt för kroppen än att springa eftersom du slipper mycket av den påfrestning som alla stötar exponerar din kropp under varvet. Dina fötter väver aldrig över marken när du går som om du går och landar därmed inte lika hårt på marken som när du går.


6. Minska i vikt och stabilare blodsocker.


Du kan gå ner i vikt genom att gå. Magfettet minskar istället för kolhydratavlagringarna tack vare det låga tempot. Kroppen förbränner också mer fett än när man springer. Hungern blir inte lika utlöst. Blodsockret blir mer stabilt och risken att drabbas av kraftiga fall.


7. Minskad nationell cancerrisk


Enligt National Cancer Institute, att delta i regelbunden, måttlig till intensiv fysisk träning eftersom promenader minskar risken för flera cancerformer.

Lycka till med ditt Power Walk!

bottom of page