top of page

Förbättra dina entreprenörsfärdigheter och dina egenskaper


Oavsätt om du är en erfaren eller nybliven företagare / entreprenör finns det alltid utrymme för att växa i sin roll. Många tror på att personer födds till företagare eller arbetare och att företagare föds med vissa egenskaper som talang, vision, intuition och driv. I många fall upptäcker personer först på senare åren att de brinner för att vara entreprenörer, stå på egna ben och våga att satse på sina ideer. I många fall kan dock människor lära sig egenskaperna hos framgångsrika entreprenörer och förbättra sina chanser att lyckas. Detta kan de göra genom att skaffa de nödvändiga färdigheter som behövs för att driva ett framgångsrikt företag. Det är i slutändan ofta drivet och motivation som vinner och inte enbart talang.


Det finns flera olika typer av företagare. Typerna av företagare varierar beroende på land, bakgrund etc. De fem vanligaste typerna är:

  • Innovatörer

  • Hustlers

  • Imitatorer

  • Forskare

  • Köpare/Säljare

De mest framgångsrika entreprenörerna som Steve Jobs, Tony Robbins, Oprah och fler har definierande färdigheter och egenskaper som har hjälpt dem att nå fenomenal framgång. En av dem är förmågan att hantera misslyckanden, fokusera på rätt kunder, öka produktiviteten och anställa effektiva personer för att delegera och hantera pengar. Dessa färdigheter är oerhört värdefulla för ditt företag. Nedan listar vi de 5 bästa sätten att lära sig och förbättra dessa färdigheter.


1. Gå med i en entreprenörsgemenskap


Det bästa stället att lära sig nya färdigheter eller få insikt i hur man tillämpar dina befintliga färdigheter är genom en entreprenörsutbildningsgemenskap. Googla efter dem i ditt område eller gå med i internationella FB-grupper. Presentera dig själv för gruppen, berätta för dem om dina behov och vad du behöver för att ditt företag ska växa, dela länken till din webbplats och snart kommer dina magiska kopplingar att hända. Det finns så många samhällen att välja mellan beroende på ditt intresseområde. Jag rekommenderar starkt Mindvalley och dess community som gör det möjligt för entreprenörer att växa inom så många olika spektrum av deras privata och affärsliv. Du kan interagera med entreprenörer som redan har gått igenom alla strapatser och få ny kunskap som du kan tillämpa på ditt företag.
2. Hitta en affärsmentor


Du kan hitta en mentor i de olika gemenskaper du går med i. Låt medlemmarna veta att du letar efter en mentor och innan du vet kommer du att vara i stånd att välja de som du manifesterar med. Ett annat sätt är att kontakta en lokal affärsman och -kvinna eller framgångsrika familjemedlemmar. Det finns värdefulla lärdomar du kan dra av en mentor som du förmodligen inte kan lära av andra människor. Du kan spara tid genom att lära dig av någon som redan har varit där och gjort det och som redan har ett perspektiv på vad du kan tänkas göra inom ditt företag. Affärsmentorer kan ge dig mycket specifika råd om ditt företag och kan hjälpa dig att förbättra dina entreprenöriella färdigheter. Se bara till att vara öppen för andra perspektiv än dina egna.
3. Öka din läsning


Det finns många inflytelserika entreprenörer och mentorer inom sina områden av entreprenörskap som har gett ut böcker som gör det möjligt för många andra att växa och skapa sina drömliv. Det finns ett överflöd av fantastiska böcker som kan hjälpa dig att till exempel förbättra dina entreprenörsfärdigheter, nätverkande färdigheter, pengahanteringsförmåga, ditt psyke, personlig tillväxt, försäljning, marknadsföring, koncentration, etc. Läsning hjälper till att vidga dina vyer och dina kunskaper och ger dig nya insikter i affärs- och livshantering. trots allt skapar en bra balans mellan affärer, din hälsa och ditt privatliv en livslängdssymbios för framgång i livet.

Du kan också läsa småföretagsbloggar för att lära dig och förbättra dina färdigheter. Du kan också lyssna på ljudböcker när du pendlar, kör bil, lagar mat eller diskar ;-)4. Lyssna på affärspodcaster


Ett av de bästa sätten att skaffa information utan att behöva skapa extra fritid är att lyssna på affärspoddar. Podcaster ger dig en detaljerad inblick i många olika ämnen som entreprenörskap, marknadsföring, hur entreprenörer använder internet för att växa sina företag, framgångshistorier för entreprenörer som kan inspirera dig, berättelser om mindre framgångsrika ansträngningar och hur människor vände egna missöden, motivation, personlig tillväxt, psykologi, ekonomi och redovisning, ledarskap, affärsstrategier, nya trender, meditation, visualisering, motivation, fitness och många fler på en bråkdel av den tid det skulle ta dig att läsa en bok eller gå på en klass. Som en bonus, många podcaster på gratis. Gör att lyssna på poddar till en positiv vana medan du gör dina dagliga sysslor, tar din powerwalk, pendlar till jobbet, joggar eller duschar etc. Ganska ofta när jag känner för att ha sällskap, istället tar jag mig tid för mig själv och att lyssna på poddar. Snart kommer poddpresentatörerna att kännas som dina vänner :-)


Leta efter poddar av inflytelserika personer som har inspirerat dig på till exempel Spotify. Några av mina favoriter är The Mindvalley, Tony Robbins, Eckhart Tolle, Oprah´s Super Soul, The Oprah Winfrey Show, The Michelle Obama Podcast, Ted Talk Daily och många fler.
5. Reflektera och lär av din "framgång" och "misstag"


Vad kan du lära dig av dina tidigare framgångar och misstag? Håll ett öppet sinne och revidera. När allt kommer omkring är framgång och misstag möjligheter att lära sig.


Det finns tusen saker att lära av dina egna framgångar och misslyckanden. Skriv ner dina tidigare prestationer och saker som inte fungerade som du förväntade dig. Att ha listan framför dig kommer att göra den synlig och mer lättillgänglig. Gör det ensam, i grupp eller med någon du känner dig bekväm med som kan ge dig bra feedback.

Var tacksam för båda. Titta på listorna eller diagrammen över din framgång. Vad fick det att fungera?

Skriv ner allt du kommer att tänka på.

Titta på listan över dina "misstag" eller mindre vid första anblick gynnsamma resultat. Vad ledde till att de listade sakerna blev mindre framgångsrika? Blev det verkligen mindre lyckat?


Reflektera och fråga dig själv;

Vad gjorde jag/vi för att få saker att fungera?

Hur kunde jag ha gjort det bättre?


Är det hur du närmade dig en ny produktlansering, din tidshantering, din tidigare anställningsstrategi, rutiner, tidshantering, din ovilja/vilja att delegera, ditt beteende mot anställda, teamets effektivitet eller till och med att misslyckas eller lyckas med/bygga upp en bra företagskultur som kan reflektera över individuella eller teamprestationer.


Att lära sig nya färdigheter är viktigt för alla människor och ännu mer för entreprenörer. Våra drömmar och vår/vår medarbetares framtid vilar på dina axlar. Genom att ständigt lära dig och förbättra dina färdigheter och investera i dig själv och din medarbetare ger du dig själv, din personal och ditt företag den bästa chansen till framgång.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page