top of page

Skapa goda morgonvanor

Updated: Dec 5, 2023

Morgonen och kvällen precis innan du sover är de viktigaste delarna av dagen. Morgonen är den tid som gör dig redo för hela dagen. Börja dagen rätt och du kommer att ha energin att fatta bra beslut och möta vad som än kommer i din väg.


Så det du gör och tänker på på morgonen sätter tonen för resten av dagen. Så vilka kombinationer av morgonvanor kan bilda goda morgonvanor?

Belov du kan läsa några exempel som används av många entreprenörer och mycket effektiva människor.
1. Återfukta dig själv

Du tappar mycket vatten medan du sover, cirka 0,5-1 kg per natt. ja! Så mycket. Det är därför det är viktigt att återfukta din kropp så fort du vaknar. Vad vi äter eller inte äter på morgonen och dricker har en dramatisk effekt på våra kroppar. Olika ingredienser innehåller sin egen balans av vitaminer, mineraler, mikronäringsämnen och växt baserade föreningar som är viktiga för våra dagliga funktioner och kan till och med förbättra din hälsa. Vatten är bra, men det finns drycker med högre värde som kommer att boosta din kropp potentiellt på morgonen. Jag brukar börja min dag med selleri, citron, gurkmeja och ingefära vatten som ger mig den stora boost jag behöver.


Här är några exempel på hälsosamma drycker att dricka på morgonen

 • Citronvatten

 • Selleri, citron, gurkmeja och ingefära vatten/juice

 • Grönt te

 • Yerba mate

 • Ingefära te

 • Reishi svampte

 • Örtte

 • En hälsosam protein shake (eller smoothie) gjord av blåbär, ingefära, spenat och mer

 • Varmt Vatten Med Citron

 • Kokosnöts vatten

 • Aloe vatten

 • Aloe Vera Amla Juice

 • Äppelcidervinäger Med Vatten

 • Kombucha

 • Gurkmeja Och Peppar I Varmt Vatten

 • En varm citron drink

Här är några uppfriskande recept:


2. Journalföring

Det är viktigt att vara tacksam för saker. Ju mer tacksam du är ens för små saker som du tar för givet som att ha en kudde och en säng, desto fler stora saker kommer att hända dig. Det är därför jag skriver ner 10 saker varje morgon som jag är tacksam för och varför. Denna goda vana kommer också att hjälpa dig att fokusera på de positiva sakerna i ditt liv istället för oro framåt och från det förflutna.


Andra saker du kan skriva ner är saker som du ser fram emot i din dag och varför. Skissa också upp din dag så att din kropp och hjärna kan förbereda sig positivt för alla äventyr som ligger framför dig.

I din dagbok kan du också skriva ner dina drömmar som ofta avslöjar viktiga tips för din kommande dag och information om hur du kan lösa saker som du har funderat på.


3. Djupandningsövning

Du kommer att må bättre under hela dagen när du börjar dagen med fem till 15 minuter för att lugna och centrera ditt sinne och dina känslor och för större klarhet när du bestämmer dig för hur du bäst ska spendera din tid. Det hjälper oss att fokusera på det som är viktigt snarare än att bli distraherad av saker som betyder något. mindre eller oroa dig.

Din hjärna är cirka 2 % av din kropp men den förbrukar cirka 20 % av de näringsämnen och syre som du får i dig. Djupa andningsövningar hindrar dig från att bli dimmig på morgonen och från att känna dig hjärntrött längre fram på dagen. Det är lika viktigt som att dricka vatten på morgonen.


Här är några andningsövningar med vägledning:

4. Högintensiv träning

Få igång din hjärna och kropp med ett kort eller längre träningspass. När du får igång ditt hjärta får du mer syre till din hjärna och muskler.


5. Drick en brainpower smoothie

En bra hälsosam lätt frukost stimulerar din kropp. Vill du ha en snabb och hälsosam frukost är smoothies ett bra alternativ. Du kan göra den fruktig eller blandad med grönsaker.
Det finns så många läckra recept där online. Här är några:5. Borsta tänderna med motsatt hand

Detta kommer att skapa fler neuronanslutningar inuti din hjärna. Att äta med motsatt hand, skära av saker, dricka och äta kommer att göra samma sak för din hjärna. Vänta minst 30 minuter innan du borstar tänderna efter att ha ätit eller druckit för att skydda dina tänder (såvida du inte dricker vatten)

Jag önskar dig en underbar morgon och en underbar dag inspirerad av dina goda morgonvanor.
bottom of page